Personal menu

Тежък инцидент при хореография в контрола на Твенте (ВИДЕО)

Тежък инцидент при хореография в контрола на Твенте (ВИДЕО)

Тежък инцидент съпътства контролата на нидерландския Твенте срещу шестодивизионния ФК Стево. Ултрасите на "червените" бяха подготвили хореография с транспарант върху мрежова основа, която да бъде издигната от специален кран зад едната врата на кокетното стадионче "Шпортпарк де Пойфервайде" в селцето Геестерен. Точно когато двата отбора излизаха на терена под звуците на "You'll never walk alone" агитката на Твенте запали факли, а банерът с клубните легенди Епи Дрост и Арнолд Брюгинк вече бе на десетина метра във въздуха.

Металният носач на платнището обаче явно не бе закрепен добре и в един миг се срути върху привържениците. Медицинските щабове на Твенте и Стево, както и част от публиката се притекоха мигновено на помощ на пострадалите, а теренът бе опразнен, за да може за по-тежките случаи да кацне повиканият превантивно медикоптер с лекарски екип. Контролата бе отменена със съгласието на двата отбора. По информация от бившия клуб на вратаря Николай Михайлов, сериозно пострадали няма и повечето фенове са се отървали само с охлузвания и уплах. Британският вестник "Гардиън" обаче предаде, че 8 запалянковци са ранени, като четирима са откарани в местна болница.

"Приятелският мач бе отменен. Вниманието ни е напълно насочено върху нашите привърженици, които получиха контузии и хората около тях. Желаем на всички много сила", написаха от Твенте в профила си в социалната мрежа Х.

Добави коментар
*