Personal menu

"Сектор Г" с благотворителен зов: Да дадем шанс на Цвети

"Сектор Г" с благотворителен зов: Да дадем шанс на Цвети

От Трибуна "Сектор Г" призоваха армейската общност да се присъедини към каузата на благотворителната страница на ЦСКА - "За нашата родина, за нашите деца", която организира търг за две фланелки на "червените". Средставата, събрани от продажбата на мачовите тениски на Викторс Морозс и Иван Турицов, ще бъдат дарени на Цветелина Маркова, която се бори с много рядко автоимунно заболяване.

Ето какво написаха от страницата за поредната си благородна инициатива: 15-годишното момиче спешно се нуждае от средства за лечение в турска клиника. Цветелина Маркова от Генерал Тошево се парализира буквално за часове и след няколко грешни диагнози се установява, че това се дължи на много рядко автоимунно заболяване. Цялата общност в малкия добруджански град се е активизирала с набирането на средства, но сумата е непосилна за тях.

„Аз съм прикована и буквално майка ми прави всичко”, споделя през сълзи момичето.

Датата 9 март преобръща живота на Сузана Костадинова и дъщеря ѝ Цветелина. Талантливото момиче, което пее и танцува, справя се отлично в училище, се прибира вечерта с болки в кръста. Прегледана е в Спешно отделение, където ѝ предписват болкоуспокояващи.

 

„На сутринта тя се опита да стане, но не успя”, разказа майката на момичето. Двете отново викат линейка, а местен детски невролог ги пренасочва по спешност във Варна. Там за три седмици ѝ поставят 3 различни диагнози.Там стояхме един месец. Накрая ни казаха, че са се изчерпали откъм лечение и ни изписаха”, разказа родителят.

Момичето се влошава и самотната майка продължава да търси помощ. След дълго проучване за лечение у нас, Сузана открива клиника в Турция. За пътуването и престоя ѝ помагат местни доброволци.

„Заминахме за Турция, направихме нужните изследвания там и се оказа, че има рядко автоимунно заболяване”, поясни майката.

Учители, съученици и родители подпомагат от първия ден майката на Цвети, която е принудена да напусне работа, за да се грижи за парализираното си дете. Към тях се присъединяват Центъра за работа с деца, където момичето пее и танцува.

В южната ни съседка предлагат медикаментозно лечение. След първите пет вливания, Цвети вече започва да усеща краката си. Събраните досега средства са 46 хиляди лева. Нужни са обаче 4-месечни рехабилитации, които заедно с лекарствата ще струват около 300 хиляди лева.

 

Пускаме на търг две фланелки:

1.Фланелка на Виктор Морозс, лично подарена от играча след срещата Динамо Москва - ЦСКА в Русия през 2009 г., спечелен от "Армейците" с 2:1

2.Мачовата фланелка на Иван Турицов от срещата Ботев Пловдив - ЦСКА, игран през септември миналата година в Пловдив, също спечелен от ЦСКА с 2:1.

 

Ако искате да помогнете на 15-годишното момиче, може да го направите, като преведете пари по следната банкова сметка:

БАНКА ДСК АД

IBAN: BG06STSA93000030818725

BIC: STSABGSF

Сузана Димитрова Костадинова

Основание: Дарение за Цвети

Добави коментар
*