Personal menu

Край Царевец подготвят вечер, посветена на 100 години „Етър“

Край Царевец подготвят вечер, посветена на 100 години „Етър“

Вечер, посветена на вековния юбилей на „Етър“, организират инициаторите на Открита сцена Евро 2024/САЩ '94. Мястото пред паметника на Асеневци стана притегателен център за феновете, които в течение на цял месец могат да гледат на голям екран мачовете от Еврошампионата в Германия, както и да си спомнят паметните битки на Пеневата чета от САЩ '94 точно 30 лета по-късно.

Както бе обявено още в началото - дните, в които няма битки от Евро 2024, са посветени на тематични вечери. Такава предстои и в четвъртък, 27 юни - тя ще бъде посветена на стогодишнината на ФК „Етър“. Събирането ще има и специален гост - легендарният треньор Георги Василев, извел „болярите“ до шампионската титла през 1991 г. Наставникът ще разкаже интересни спомени и ще върне всички към славните времена на великотърновския клуб. Ще има представяне и на книгата „24 крачки към историята. 100 години „Етър“ на Анатоли Петров, както и безценни видеокадри от историята на „болярите“. Началото е в 20:00 ч. и са поканени всички фенове на „виолетовите“.

Средствата от мърчъндайз продуктите, както и от продажбата на книгата, отиват за построяване на паметник на легендата Трифон Иванов. Всеки желаещ може да се включи и да допринесе за благородната кауза! На 1 юли, понеделник, пък гости на Отркритата сцена ще бъдат легендите Христо Стоичков и Красимир Балъков, които също ще подкрепят инициативата за монумент на Трифон!

Добави коментар
*