Personal menu

Две легенди от трибуните със случайна среща в Перник

Две легенди от трибуните със случайна среща в Перник

Две от най-разпознаваемите лица от родната ултра сцена - Цецо от агитката на Миньор и лидерът на несъществуващата вече фракция Pirin SS Константин Капчин, пуснаха обща снимка в социалните мрежи. Двамата се засякоха в Перник и засвидетелстваха уважение един към друг както в доброто старо време. "Две легенди! И всичко си ЕПМ", написа Цецо под фотоса, цитирайки легендарната реплика на Косьо от 2008 г. на "Герена" в мача Левски - Пирин.

Именно онова интервю на Косьо Капчин пред Sportal.bg и гневното му мнение за състоянието на българския футбол тогава, го превърнаха в любимец на много фенове у нас и в безспорна емблема за агитката на "орлетата". Популярността на фразата му "да си играме по махалите" пък постоянно се напомняше покрай девалвацията на Първа лига и липсата на интрига в елита ни.

Цецо от Перник пък доби популярност покрай документалния филм на HBO за Миньор Перник и крайните фенове на тима - “Нямаш място в нашия град” (2022 г.). Лентата на режисьора Николай Стефанов и продуцента Ралица Големанова разказа за група пернишки запалянковци, за които най-важните неща в живота са родината, семейството и отборът, а историята и размислите на Цецо бяха в основата на филма.

Добави коментар
*